AGB wijzigingsproces
Wil je een wijziging doorgeven van een (individuele) zorgaanbieder in het AGB-register, zoals een adres of contactpersoon? Ga dan naar deze webpagina.
Aanpassingen in het AGB-register worden eerst beoordeeld door de zorgverzekeraars voordat ze worden doorgevoerd. Door de complexiteit van het AGB-register en het grote aantal partijen dat gebruik maakt van ons register, kan het in veel gevallen lang duren voordat een wijziging wordt doorgevoerd. Houd rekening met een doorlooptijd van minimaal 6 maanden.
Momenteel liggen er veel verzoeken voor wijzigingen in het AGB-register, waardoor het langer kan duren dan gebruikelijk voordat wij een nieuw verzoek oppakken. Gewijzigde wet- en regelgeving die invloed heeft op het AGB-register zullen wij met spoed behandelen.
Erkenningverleners
Ben je een erkenningverlener in het AGB-register? Ga dan naar deze webpagina. Een essentieel onderdeel van het AGB-register is de bevoegdheid van de zorgaanbieder. We leggen deze vast in de vorm van erkenningen en bijbehorende kwalificaties. Met de groei van het AGB-register en de overstap naar XML en AGB-Raadpleegdienst is ook meer nadruk komen te liggen op de kwaliteit van registratie rondom de erkenningen. In het plan van aanpak erkenningverleners zetten wij uiteen hoe wij deze kwaliteit willen verbeteren.
Wil je een nieuwe beroepsvereniging of register laten opnemen in het AGB-register? Dan raden wij je aan om eerst contact te zoeken met enkele zorgverzekeraars om het belang van opname in het AGB-register duidelijk te maken. Kijk op deze webpagina voor meer informatie over de rechten en plichten van erkenningverleners in het AGB-register.
Regulier wijzigingsproces
Wijzigingsaanvragen voor standaarden worden beoordeeld door zorgverzekeraars, softwareleveranciers en zorgkoepels. Zorgverzekeraars beoordelen ook de aanpassingen aan referentieproducten, zoals het AGB Register. Leveranciers van hulpmiddelen en zorgverzekeraars beoordelen samen de voorgestelde wijzigingen voor hulpmiddelenregistraties.
Wil je een wijziging doorgeven? Download dan het wijzigingsformulier hiernaast. En stuur deze ingevuld naar wijzigingenbeheer@vektis.nl.
Let op:
- Het gaat hier niet om een wijziging in de registratie van een individuele zorgaanbieder of zorgorganisatie in het AGB register. Kijk daarvoor op de pagina AGB wijzigen.
- Aanvragen of wijzigingen van prestatiecodes loopt via het ‘Aanvraag- en wijzigingsformulier prestaties’. Dit is te downloaden via de TOG-website.
LCB wijzigingsproces
Een Logische Controle Beschrijving (LCB) is een verzameling landelijke controle beschrijvingen gebaseerd op NZa-regelgeving. Deze, door de zorgverzekeraars gezamenlijk opgestelde, beschrijving worden gebruikt door de zorgverzekeraars voor controle op ingediende declaraties. De LCB bevat generieke controles die voor alle zorgsoorten gelden en zorgsoort specifeke controles. De LCB wordt gepubliceerd bij de declaratiestandaard documentatie waarvoor de zorgsoort specifieke controles van toepassing zijn.
Wil je een wijziging voor een LCB doorgeven? Download dan het LCB-wijzigingsformulier hiernaast. En stuur deze ingevuld naar wijzigingenbeheer@vektis.nl. De beoordeling en verwerking van de wijzigingen ligt bij de ZN werkgroep, waarna Vektis de gewijzigde LCB bij de desbetreffende standaard publiceert.
Wil je voor een LCB een nieuwe retourcode aanvragen? Download dan het reguliere wijzigingsformulier hiernaast. En stuur deze ingevuld naar wijzigingenbeheer@vektis.nl. De verwerking van deze wijzigingen gaat via het reguliere wijzigingenproces.
Heb je vragen of wil je meer informatie over de LCB of het wijzigingenproces, neem dan contact op met Zorgverzekeraars Nederland.